بنوتــــــــــه عربيــــــــة
اهلا بيكي اختي في رحاب منتدي بنوته عربية
اذا كنتي عضوة يساعدنا رجوعك
واذا كنتي زائرة نرحب بكي معنا ونتمني ان تجدي في صحبتنا مايسعدك@@



 
الرئيسيةمجلة بنوته عربياليوميةمكتبة الصورس .و .جبحـثالتسجيلدخول

شاطر | 
 

 عزومه من بنوته

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
اسراءو
بنوتــــــــة مشاركة
بنوتــــــــة مشاركة


عدد المساهمات : 76
نقاط التميز : 111
التقييــــــــــم : 5
تاريخ التسجيل : 30/04/2011

مُساهمةموضوع: عزومه من بنوته   الأحد مايو 01, 2011 6:57 pm


السلام عليكم


فكرة الموضوع هى انى هختار بنوته وهى تيجى تعزمنا على الغدا واحلى الاطباق

وبعدين هى تختار بنوته بعدها تعزمنا وهكذا........

واكيد عااوزة اشوف اكلات ووصفات جامده جدا

والعزومه هتكون عباره عن

1-طبق اساسى بصوره وكيفيه طهيه

2-كيفيه تقدميه

3-السلطات وما يقدم مع هذا الطبق



وانتظرووووونى مع اول طباخه تعزمنا على الطبق الاول
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
اسراءو
بنوتــــــــة مشاركة
بنوتــــــــة مشاركة


عدد المساهمات : 76
نقاط التميز : 111
التقييــــــــــم : 5
تاريخ التسجيل : 30/04/2011

مُساهمةموضوع: رد: عزومه من بنوته   الأحد مايو 01, 2011 7:17 pm

اهلا بيكم مع اول طبااااخه


SuMoRa

يلا بانتظارك يا جميل عشان نشوف احلى عزومه
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
ريمي
المراقبه العامة
المراقبه العامة
avatar

عدد المساهمات : 955
نقاط التميز : 2275
التقييــــــــــم : 26
تاريخ التسجيل : 13/04/2011

مُساهمةموضوع: رد: عزومه من بنوته   الأحد مايو 01, 2011 7:50 pm

فكرة جميلة جدا اسراء
ايوة كده حبيبتي
لكي مني تقييم وتثبيت ياقمر
وننتظر منك المزيد








الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
SuMoRa
المديرة العامة
المديرة العامة
avatar

http://www.llssll.com/vb/awards/42.gif
عدد المساهمات : 525
نقاط التميز : 1196
التقييــــــــــم : 9
تاريخ التسجيل : 12/04/2011
العمر : 33
الموقع : http://banota3rabia.alamuntada.com/

مُساهمةموضوع: رد: عزومه من بنوته   الإثنين مايو 02, 2011 4:29 am

موضوع فكرته حلوة اسراء
ايوا كده عاوزين نشوف موضوعات شيقة فالمنتدي

شكرا عالدعوة
وليا عودة
وهتركلك تقييمي وودي




الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://banota3rabia.alamuntada.com
SuMoRa
المديرة العامة
المديرة العامة
avatar

http://www.llssll.com/vb/awards/42.gif
عدد المساهمات : 525
نقاط التميز : 1196
التقييــــــــــم : 9
تاريخ التسجيل : 12/04/2011
العمر : 33
الموقع : http://banota3rabia.alamuntada.com/

مُساهمةموضوع: رد: عزومه من بنوته   الإثنين مايو 02, 2011 6:45 am


بسم الله
رجعت لكم بسفرتي المتواضعه

بالهنا


Smile


المحشي على الطريقة المصرية






المقادير:

2كوب ارز
2حبة طماطم
1بصلة
1حزمة بقدونس
1حزمة كسبرة
1ملعقة فلفل اسود- ملح حسب الرغبة-1/2 ملعقة كمون
1ملعقة ثوم مفروم
2ملعقة كبيرة سمن
نعناع ناشف


الطريقة:

تسيح
السمن فى حلة ويوضع فيها البصل حتى يذبل قليلا ثم توضع الطماطم وتترك
قليلا على النارثم بعد ذلك توضع التوابل كلها والثوم ايضا واخيرا بعد نضح
الخليط قليلا يوضع الكسبرة والبقدونس ثم يوضع الارز ويرفع هذا الخليط من
النار ويترك لمدة ساعتين حتى يندمجوا سويا ويتم بعد ذلك حشو مانريد سواء
كوسة او بازنجان أو فلفل اوغيرة من انواع المحاشى








ورق عنب



المقادير:

1/ كيلو ورق عنب
ملح _ بهارات _ ملح الليمون
كوب عصير اليمون
كوبين الى 3 اكواب من الرز العادي او المصري
3طماطم مبشوره
2 بصل مفروم
فلفل اخضر بارد مبشور
مكعبه من مرقه الدجاج
بقدونس مفروم
1/2 كيلو لحم مفروم ناعم

لعمل الصلصه :
معجون طماطم
حبتين او ثلاث حبات من الطماطم " حسب الحجم " مبشورين
كوبين من الماء
مكعبه من مرقه الدجاج
ملح الليمون


الطريقة:

يسلق ورق العنب، يغسل الأرز ويخلط باللحم المفروم والتوابل والملح
يقشر البصل ويقطع حلقات يوضع في قعر الحلة
تقشر الطماطم وتفرم حلقات وتوضع في الحلة وترش بالملح.
يصب السمن فوق الطماطم، تمد ورقة العنب على طبق بحيث يلاصق سطحها الأملس سطح الطبق، ويوضع فوقها قليل من الحشو وتطوى الجوانب وتلف
يصف
الورق فوق الطماطم والبصل في الحلة ثم توضع بقية الطماطم فوق طبقة الورق
المحشى وتغطى حلقات الطماطم ببقية طبقات الورق المحشى. يضغط على الورق بصحن
حتى لا يندلق عند الغليان ويغمر سطح الورق بالماء الساخن ويوضع على نار
متوسطة حتى يغلي.

ثم
تخفف النار ويترك على النار حتى يمتص الورق الماء لمدة نصف ساعة ويترك على
النار حتى يجف المرق ثم تقلب الحلة في طبق كبيرويقدم ساخناً



الحمام بالفريك






[size=16]المقادير:


زوج حمام مغسول و مجهز
بصلة مفرومة وبصلة سليمة
ملعقة سمن
ثلاثة أرباع فنجان فريك
ملح وفلفل
حبهان و قرفة
كبدة – قوانص مقطع

الطريقة

-تحمر البصلة المفرومة في السمن حتى تصفر ثم تتبل و يضاف الفريك و الكبد و القوانص و تتبل ثم تقلب على النار ثم ترفع
-يحشى الحمام من الحوصلة و الجوف ثم يخاط أو يغلق باستعمال أعواد الأسنان
-يسلق في كمية مناسبة من الماء مع البصلة و حبتان من الحبهان و ملح و فلفل حتى النضج
-ينشل من الماء و يحمر في القليل من السمن ثم يفك الخيط و يزال عود السنان و يقدم مجملا بالبقدونس

ملحوظة: يمكن استبدال الفريك بالأرز




طاجن البامية بااللحم الضانى


/2 ك بامية رومى اوى بلدى او كيس بامية مجمدة
4 حبات طماطم فى الخلاط
3 ملاعق صغيرة ملح
فلفل اسود
ثوم
بصلة مفرومة
زبدة 3ملعقة كبيرة
لحم ضانى او كندوز
الطريقة
يحمر البصلة فى الزبدة الى ان تصبح بيضاء ثم يضاف اليها اللحم الى ان يتغير لونه ىدون ان يحمر
ثم تضاف الطماطم المصفاة وكل شوية تضعى ماء ساخن الى ان يتم نضج اللحم
بعد ذلك نضع البامية والملح الى ان تنضج ثم نهرس 3 فصوص ثوم ونضع عليهم الفلفل الاسود

ونضعها على البامية وبعد 3 دقائق نغلق النار



يتبع






عدل سابقا من قبل SuMoRa في الإثنين مايو 02, 2011 7:20 am عدل 1 مرات
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://banota3rabia.alamuntada.com
SuMoRa
المديرة العامة
المديرة العامة
avatar

http://www.llssll.com/vb/awards/42.gif
عدد المساهمات : 525
نقاط التميز : 1196
التقييــــــــــم : 9
تاريخ التسجيل : 12/04/2011
العمر : 33
الموقع : http://banota3rabia.alamuntada.com/

مُساهمةموضوع: رد: عزومه من بنوته   الإثنين مايو 02, 2011 7:05 am

السلطات


سلطه خضراء








سلطه زبادي
: 3 ثمرات خيار
5 علب زبادي
4 فصوص ثوم كبيرة
نصف م ك نعناع أخضر
ثمرة فلفل أخضر (بارد أو حار حسب الرغبة)
ربع م ص ملح

التحضير: يفرم الثوم مع الفلفل، ويقشرالخيار ويقطع حلقات رفيعة
تضاف المكونات جميعها معا وتقلب وتزين بورق النعناع الأخضر وتقدم باردة.





الحلويات

الحلو ام علي





قليل من رقائق



لبن ساخن ومحلى بالسكر
جوز هند ناعم +زبيب +بندق مجروش
قليل من فانيليا
كريم شانتيه مخفوق
اوانى حسب عد دالافراد
صينية كبيرة يوضع بها الاوانى داخل الفرد[


خطوات التحضير



احضار اناء مخصص للفرن وليكن فخار اوبيركس ويفتت به قطع الميلفى قطع صغير
حتى منتصف القالب ثم يضاف علية قليل من الزبيب والجوز هند الناعم والبندق المجروش ويقلب الخليط جيد ثم يضاف
لبن ساخن محلى بالسكر حتى حافة الاناء ويترك 5 دقائق
وبعد يغطىء وجه الاناء كله بالكريم شانتيه المخفق ويتم ذلك بوضع الكريم فى كيس المعد لتشكيل التورت او عمل قرطاس
وبعد يوضع الاناء فى صينية اكبر منه حجما وتملى الصينية بالماء العادى ويدخل الفرن مع مراعاه تشغيل الشوية فقط
لاننا نريد فقط اعطاء وجه احمر فقط لطبق وليس عملية طهى كاملة وينتهى الطهى بمجرد احمرار وجه الطبق




**************

وبالف هنا لكم يابنوتات

شكرا اسراء عالدعوة لاحلوة

وادعو بعدي

الطباخة الماهرة


ريمي]king




الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://banota3rabia.alamuntada.com
اسراءو
بنوتــــــــة مشاركة
بنوتــــــــة مشاركة


عدد المساهمات : 76
نقاط التميز : 111
التقييــــــــــم : 5
تاريخ التسجيل : 30/04/2011

مُساهمةموضوع: رد: عزومه من بنوته   الإثنين مايو 02, 2011 10:24 am

تسلموو على التقييم والتثبيت

مممممممممم

ايه العزومه الجامده دى

مصرى اصلى مفيش بعد كده

تسلم ايدك يا سمورة ليكى احلى تقييم

وبانتظار لميس عشان نشوف طبيخها
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
ريمي
المراقبه العامة
المراقبه العامة
avatar

عدد المساهمات : 955
نقاط التميز : 2275
التقييــــــــــم : 26
تاريخ التسجيل : 13/04/2011

مُساهمةموضوع: رد: عزومه من بنوته   الإثنين مايو 02, 2011 5:32 pm

ايه الاكل الجميل ده سمورة
المحشي ايه روووعة
بموت فيه طبعا

وانا جاية لكم ان شاء الله
وهعملكم أكل مصري كمان وان شاء الله يعجبكم








الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
ريمي
المراقبه العامة
المراقبه العامة
avatar

عدد المساهمات : 955
نقاط التميز : 2275
التقييــــــــــم : 26
تاريخ التسجيل : 13/04/2011

مُساهمةموضوع: رد: عزومه من بنوته   الإثنين مايو 02, 2011 5:35 pm


طريقة عمل الممبار بالصور
علشان بسمتي طبعا


يعتبر "الممبار" من الآكلات الشهية والشعبية الشهيرة جدا في مصر، مع أنها معروفة أيضا في بلاد الشام، لكن بأسماء مختلفة، وتعتقد الكثيرات أن تحضير الممبار يحتاج لمجهود جبار ووقت كبير، إلا أن هذا ليس من الصحة بمكان، فلذة الممبار وطعمه الرائع ينسيان حواء تعبها فيه.
ولم تعد السيدات حاليا بحاجة للجلوس ساعات لتنظيف الممبار، لأنه بات يباع منظفا، ومع هذا عليك بنقعه في القليل من الماء والملح لمدة 20 دقيقة أو أكثر، ثم يشطف ويكون جاهز للحشو.
خلطة المنبار:
1 كيلو ممبار يقطع إلى حوالي 19 قطعة طول القطعة ما بين 12 إلى 15 سم.
1 ك أرز مصري.
عدد 2 بصلة كبيرة.
1 كيلو طماطم.
سمن أو زيت.
مكعب مرقة دجاج.
صلصة طماطم.
شبت وبقدونس وقرن فلفل حامي "حسب الرغبة".
قليل من الملح والفلفل والبهار والقرفة وبعض النعناع الناشف.
طريقة التحضير:
-نحضر حلة نضع فيها عدد 1 بصلة مفرية مع السمن وتشوح على النار، ثم نضع عليها عصير الطماطم، ونضع مكعب مرق دجاج، وتترك لتتسبك.
- نضع معلقتين صلصلة طماطم تقلب وتترك لتغلي، ثم تترك لتبرد قليلا، ونضع عليها الأرز والشبت والبقدونس بعد تقطيعها لقطع صغيرة.
نحضر البصلة الثانية وتقطع صغيرة وتتبل بالملح والفلفل والبهار والقرفة والنعناع الناشف، وتدعك جيدا وتضاف على الخلطة وتقلب جيدا، ويحشى الممبار بها استعدادا لسلقه.
السلق:
-نحضر حلة غويطة توضع على النار نضع فيها سمن ونضع 2 فص مستكة وتذوب، ثم نضيف عليها مقدار كبير من الماء، ونضع ورق لوار وحبهان وتترك لتغلي.
-نضع فيها حلقات الممبار و تترك للنضج لفترة من ساعة إلى ساعة و نصف.
-يرفع و يترك ليبرد، ثم يحمر في زيت ساخن غزير ولا يترك كثيرا على النار حتى لا ينشف، ويقدم مع البقدونس ورشة فلفل اسود وبالهناء والشفاء.









الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
ريمي
المراقبه العامة
المراقبه العامة
avatar

عدد المساهمات : 955
نقاط التميز : 2275
التقييــــــــــم : 26
تاريخ التسجيل : 13/04/2011

مُساهمةموضوع: رد: عزومه من بنوته   الإثنين مايو 02, 2011 5:50 pm

برياني الدجاج هي اكلة خليجية بس انا بحبها جدا
بس دي مش لبسمة
دي لسارة أختها

المقادير


3اكواب رز بسمتي طويل الحبه \\بهارات البرياني


الجاهزه او من اللي موجود \يعني كزبره \كمون \

زنجبيل مطحون \هرد \وقليل من الفلفل اسود \

وايضا البهارات الصحيحه كلا من
هيل 7حبات \قرنفل7حبات\قرفه 3عيدان وسط

فلفل اسودحبوب \وملح حسب الذوق\ماء ورد\اوراق
نعناع\علبه زبادي صغيره\بصل مقطع صغير\بطاطس

حوالي3حبات وسط\ملعقه صلصه\حبه طماطم مقطعه\زبيب لتزيين

الطريقه
في البدايه يتم نقع الارز لمده30دقيقه ثم يسلق

ويترك جانبا

نضع بقدر الطبخ الزيت مقدار كافي على نار وسط




نضع البهارات الصحيحه كامله مع الزيت الى ان



تتصاعد رائحتها



ثم نضع عليها البصل والثوم ويقلب الى يذبل ويصبح



لونه ذهبي ثم نضع ملعقه صلصه على البصل وقليل



من الماء حوالي فنجان وتقلب جيدا ثم يوضع الدجاج



او اللحم ويقلب مع البصل والصلصه حوالي دقيقتين



ثم توضع بهارات البرياني ان كانت جاهزه او من



الذي تم ذكره بالمقاديروتقلب جيدا ثم توضع قطع



الطماطم والبطاطس والزبادي والملح ويغطى ويترك



على نار هادئه الى السواء وهذا شكله بعد النضج



البرياني بالصور - البرياني - طريقة عمل البرياني







بعد ذلك نضع الرز الذي تم سلقه على الدجاج

ونضع عليه ملعقتين ماء الوردوصبغه الزعفران

ويترك على نار هادئه الى ان تجف

ماؤه

بعد ذلك نغلق النار من تحته ويترك ثلث ساعه

ثم يقدم بعد وضع الزبيب عليه وهذا شكله النهائي



وبالعافيه على قلوبكم

اتمنى يكون عجبكم

تقبلوا فائق الحب والتقدير












الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
ريمي
المراقبه العامة
المراقبه العامة
avatar

عدد المساهمات : 955
نقاط التميز : 2275
التقييــــــــــم : 26
تاريخ التسجيل : 13/04/2011

مُساهمةموضوع: رد: عزومه من بنوته   الإثنين مايو 02, 2011 6:00 pm


ودي ملوخية
للي بيحبوها معانا


بسم الله نبدا..
اولا نحتاج الى مرقة دجاج بعد ما تسلقي الدجاج و بتصفيه من الشوائب..

ثانيا ملوخية ناعمة مفرزة


الطريقة:

نضع القليل من مرقة الدجاج في القدر(قليلا وضعت لان الملوخية مثلجة و احيانا بيكون فيها ماء من الثلج) و نضعها عالنار بتدا بالغليان


نضيف عليها الملوخية و تترك تغلي سنلاحظ ضهور رغوة عالوجه مع الغليان


تزال الرغوة من عالوجه بواسطة ملعقة(قولي والله)


و بعد ان تغلي و يتغير لونها اي تستوي..نكون دقينا كمية من التوم مع القليل من الكزبرة الناشفة..نحمي السمنة في مقلاة و نضع عليها الثوم و يقلب


و بعد ان يحمر قليلا يضاف عالملوخية و هي عالنار تغلي انا هون تحمر زيادة شوي على ما جهزت الكاميرا


و خليه يطشششششششششش


يحرك و يترك يغلي غلوة و يرفع من على النار..


تسكب في صحون التقديم


و يقدم مع الارز بالشعيرية


و نكمل لعمل الملوخية الورق في الحلقة القادمة

و صحتين و هنا على قلوبكم








الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
ريمي
المراقبه العامة
المراقبه العامة
avatar

عدد المساهمات : 955
نقاط التميز : 2275
التقييــــــــــم : 26
تاريخ التسجيل : 13/04/2011

مُساهمةموضوع: رد: عزومه من بنوته   الإثنين مايو 02, 2011 6:11 pm

طاجن لسان العصفور باللحمة ,طاجن لسان العصفور باللحمة سهل وسريع التحضير,طاجن لسان العصفور باللحمة لذيذ وشهى

طاجن لسان العصفور باللحمة



المقادير:

2 كوب معكرونة لسان العصفور.
نصف كيلو لحم كتف مقطع قطع صغيرة.
4 طماطم مبشورة.
2 مكعب مرقة الدجاج .
4 اكواب خلاصة اللحم .
1 ملعقة شاي ملح .
1 ملعقة شاي فلفل اسود .
4 ملاعق طعام زيت نباتي .


الطريقة


1) تحمر معكرونة لسان العصفور في الزيت الحار حتى يشقر لونها .

2) يسلق اللحم وينزع العظم من مكعبات اللحم ثم يصفى ويحتفظ ب4 أكواب من خلاصة المرق .

3) في الخلاط الكهربائي يخلط الطماطم المبشور مع مكعبا مرقة الدجاج , فلفل اسود , الملح .

4) تصب خلطة الطماطم على لسان العصفور في القدر ثم تضاف اللحمة وتترك لمدة 6 دقائق .

5) يصب الخليط في طاجن وتضاف عليه خلاصة اللحم ثم يغطى بورق القصدير ويدخل الفرن لمدة نصف ساعة ثم يقدم ساخنا








الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
ريمي
المراقبه العامة
المراقبه العامة
avatar

عدد المساهمات : 955
نقاط التميز : 2275
التقييــــــــــم : 26
تاريخ التسجيل : 13/04/2011

مُساهمةموضوع: رد: عزومه من بنوته   الإثنين مايو 02, 2011 6:15 pm

وده رقاق للي بيحبوه
طريقة عمل الرقاق باللحمه المفرومه بالصور


المقادير:
-12 قطعه رقاق.
-1كيلو لحمه مفروم احمر.
-2بصله متوسطه مفرومه جيدا.
-ملح وفلفل اسمر حسب المذاق (2ملعه ملح صغيره,1ملعقه فلفل اسمر صغنونه برده).
-1ملعقه سمن بلدي او زبده صفراء كبيره +3ملعق زيت زره او عباد الشمس.
-1 ليتر شوربه ساخنه اي نوع شوربه.
>>>>صنيه مستديره لعمل الرقاق.

الطريقه بئي ايييييييه:
-الاول نعمل اللحمه المفرومه تتعصج وهقول ازاي نجيب البصله المفرومه تتزلها علي ملعقه سمن بلدي كبيره حتي تصبح لونها اصفر دهبي كده ماشي ونجيب كيلو اللحمه ونعد نقلب فيها ونحط الملح والفلفل معاها وبعدين ايه بئي يا حلوين نسيبها لحد متسوتي بتاع ربع ساعه بس .

--نجيب الصينية اللي هانعمل فيها الرقاق وندهنها بالسمن
-نسخن نوع الشوربه الموجود عندنا
-نمسك الرقاق و نغطس أول واحد في الشوربه من غير ما تلين و نحطها في الصينية و ندهنها بالسمنة أو نقطع عليها قطع صغيرة من الزبدة و بعدين نعمل طبقات تانية من الرقاق بنفس الطريقة حوالي 6طبقات و نفرد فوقه طبقة من اللحم المعصج و بعدين نحط فوقه طبقات تانية من الرقاق بنفس الطريقة ( نسقيه بالمرقة و نحطه و بعدين ندهنه بالسمنة) لحد ما نعمل برده 6 طبقات و ندهن الوش بالسمنة جيدا
-ندخله فرن متوسط الحرارة لحد ما يبقى دهبي .









الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
ريمي
المراقبه العامة
المراقبه العامة
avatar

عدد المساهمات : 955
نقاط التميز : 2275
التقييــــــــــم : 26
تاريخ التسجيل : 13/04/2011

مُساهمةموضوع: رد: عزومه من بنوته   الإثنين مايو 02, 2011 6:17 pm


وطبعا مينفعش الرقاق من غير البط
اتفضلوا البط

البــــــــــــــــط المحشو بالفريك على الطريقة المصرية &&





التحضير



يدعك البط جيدا بالدقيق والملح ويترك نصف ساعة

ثم يغسل جيدا ويترك قليلا ليصفى من الماء

ثم يدعك من الداخل بنصف ليمونة لكى تزول منه اى رائحة غير مستحبة

ويرش من الداخل بقليل من الملح والفلفل






خلطة الحشو


فى هذه الأثناء نحضر خلطة الحشو وهى

2 كوب من الفريك على الأقل حسب حجم البطة

يغسل الفريك ثم يحمر فى ملعقة من السمن حتى يصير لونه ذهبيا

بصلة كبيرة مفرومة ومدعوكة بالملح والفلفل تضاف للفريك بعد ان يبرد









نضع الفريك بداخل البط ونترك مسافة قبضة اليد فارغة لحساب تمدد الفريك







ثم نقوم بخياطة الجزء السفلى من البطة حتى لايخرج

الفريك من البطة

واذا كان هناك مجال لحشو الرقبة أيضا تُحشى

واذا كان جلد الرقبة مقطوع فلن نستطيع حشوها

ولكنها تخيط أيضا مثل الجزء السفلي



ويفضل ان نكتف البط بعد ذلك بالدوبار الخاص بالطهي حتي لا تتفتح


يسلق البط لمدة ساعتين تقريبا وايضا هذا يتوقف على حجم ونوع البط

لأن بعض أنواع البط تنضج بسرعة

بعد النضج نتركها تجف ثم نحمرها في السمن ان كانت صغيرة






وان كانت كبيرة ولا نستطيع تحميرها بالسمن

يمكننا دهنها بصلصة الطماطم مع السمن ونضعها تحت الشواية في الفرن لعدة دقائق

ثم تتبل بالملح والفلفل

ثم نزيل الخيط الذى اغلقنا به البطة









نقدمها مع الفريك ... وبالهنـــــــــا والشفــــا











الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
ريمي
المراقبه العامة
المراقبه العامة
avatar

عدد المساهمات : 955
نقاط التميز : 2275
التقييــــــــــم : 26
تاريخ التسجيل : 13/04/2011

مُساهمةموضوع: رد: عزومه من بنوته   الإثنين مايو 02, 2011 6:21 pm


لاني قدمتلكم اكلات دسمة جدا
مش هينفع معها غير المخللات
مفيش سلطات اليوم



مخلل الليمون بالعصفر



















المقـــــــــادير:




- كيلو ليمون
- فلفل أحمر
- ثوم
- خل
- زيت
- قليل من العصفر
- حبة البركة
- بهارات
- ملح



الطـــــــــريقة :



- اغسلي الليمون جيداً وقطعيه إلى أربع قطع دون فصله من بعضه .
- اخلطي الفلفل والثوم والعصفر والبهار وحبة البركة .
- احشي الليمون جيداً بالخليط ورصيه في البرطمان مع الفلفل الأحمر .









الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
ريمي
المراقبه العامة
المراقبه العامة
avatar

عدد المساهمات : 955
نقاط التميز : 2275
التقييــــــــــم : 26
تاريخ التسجيل : 13/04/2011

مُساهمةموضوع: رد: عزومه من بنوته   الإثنين مايو 02, 2011 6:22 pm

مخلل اللفت





المقادير



لفت
(تعتمد كميته على حجم الوعاء)
كل لتر ماء يحتاج الى
50ملغ ملح
10ملم روح الخل
مسحة معلقه صغيرة صبغة طعام
يترك لكي اختيار اللون المفضل لكي


الطريقه


نعمل على تجهيز اوعية المخلل سواء كانت اوعيه زجاجية او بلاستيكيه بشرط ان تكون محكمة الاغلاق
(علب العصير البلاستيكيه ذات الفتحه الديقه)
نزيل قشر اللفت ونقطعه على شكل نصف قمر ونغسله جيدا
نضع قطع اللفت في ماء مغلي مدة تتراوح بين 5 الى 10 دقائق
ومن ثم نبدا بوضع قطع اللفت داخل الوعاء نراعي ان تكون
مصفوفه بشكل مرتب قدر الامكان حتى لا تاخذ حيز
ومن ثم نذيب الملح وروح الخل في الماء ونضيفه الى الوعاء حتى يتم غمره
(اي تعبئته بشكل كامل)
وبعدها نتركه مدة 12 ساعه
وبعدها نضع قطعة نايلون على فتحة الوعاء ومن ثم نغلقها باحكام
يحتاج الى 20 يوم ليستوي ويبقى صالح للاكل فترة طويلة
واذا اردنا ان يستوي باسرع وقت ممكن نضع معلقة سكر كبيرة








الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
ريمي
المراقبه العامة
المراقبه العامة
avatar

عدد المساهمات : 955
نقاط التميز : 2275
التقييــــــــــم : 26
تاريخ التسجيل : 13/04/2011

مُساهمةموضوع: رد: عزومه من بنوته   الإثنين مايو 02, 2011 6:28 pm









الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
ريمي
المراقبه العامة
المراقبه العامة
avatar

عدد المساهمات : 955
نقاط التميز : 2275
التقييــــــــــم : 26
تاريخ التسجيل : 13/04/2011

مُساهمةموضوع: رد: عزومه من بنوته   الإثنين مايو 02, 2011 6:30 pm

باذنجان مخلل




المقادير



1/2 كيلو بذنجان صغير
3 فص ثوم
1 فلفل أحمر حار
3/4 ملعقة صغيرة ملح
1 عود كرفس
1 ملعقة كبيرة عصير ليمون
1/2 كوب خل أبيض

الطريقة


- يُسخن زيت في مقلاة علي النار ثم يُوضع الثوم المفروم ، الصنوبر و يُقلب.
- يُضاف الزبيب و عصير الليمون و يُتبل الخليط بالملح و الفلفل و السكر و ورق الغار.
- يُترك الخليط علي النار حتي يبدأ في الغليان ثم تُخفف الحرارة و يُترك لمدة 10 دقائق.
- يُغسل الباذنجان و يُجفف و يُقطع بالطول من النصف .
- يُدهن بالزيت ثم يُوضع علي الشواية حتي يُذبل.
- يُحشي الباذنجان بالحشوة السابقة و يُخلط الباقي بالباذنجان .
- يُرص في طبق التقديم و يُقدم باردا مزيناً بأوراق الخس.

� يمكن حفظه بالثلاجه لأكثر من شهر و ذلك بوضعه في برطمانات معقمة و يُغطي بالزيت.
* الباذنجان يقلل من نسبة الكوليسترول و يُقلل من تأثير الأطعمة الدهنيه على الدم.
* المكدوس من الأطباق المشهورة بلاد الشام .









الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
ريمي
المراقبه العامة
المراقبه العامة
avatar

عدد المساهمات : 955
نقاط التميز : 2275
التقييــــــــــم : 26
تاريخ التسجيل : 13/04/2011

مُساهمةموضوع: رد: عزومه من بنوته   الإثنين مايو 02, 2011 6:33 pm


اما الحلويات
وااااو جاتو الشيكولاتة


اتفضلوا



جاتوه بالشوكولاتة الذائبة والجوز - طريقة عمل جاتوه بالشوكولاتة الذائبة والجوز




يقدم مطبخ حلويات بالصور لزواره الافاضل وصفة وطريقة عمل جاتوه بالشوكولاتة الذائبة والجوز - كيكة لذيذة وسهلة التحضير.

الكمية تكفي 10 إلى 12 شخصاً

المقادير:
150 غ من الشوكولا السوداء المذوبة
ملعقة طعام من القهوة السريعة الذوبان
كوب من الماء المغلي
كوب من الزبدة الطرية في حرارة الغرفة
كوب وربع الكوب من السكر
3 بيضات في حرارة الغرفة
كوبان ونصف الكوب من الدقيق
ملعقة صغيرة من الباكينغ صودا
ملعقتان صغيرتان من الباكينغ باودر
ملعقة صغيرة من القرفة
ثلثا الكوب من الكريما الحامضة
ثلاثة أرباع الكوب من الجوز المشطور إلى نصفين

مقادير صلصة كاراميل الشوكولاتة:
كوب من السكر
كوب من الكريما
ملعقتا طعام من الزبدة
150 غ من الشوكولا السوداء المذوبة
ربع كوب من الزيت النباتي

تحضير صلصة كاراميل الشوكولاتة:
يسخن السكر على النار ليصبح كاراميلاً.
تضاف إليه الزبدة وتخلط معه. تضاف من ثم الكريما، وبعدها مزيج الشوكولا المذوبة والزيت. تخلط الصلصة جيداً.

تحضير الجاتوه:
يدهن قالب جاتوه بالزيت ويرش عليه الدقيق.
تذوب القهوة السريعة الذوبان في الماء المغلي.
تذوب الشوكولا في المايكروايف أو البان ماري وتخلط مع القهوة السريعة الذوبان.
تخفق الزبدة مع السكر لتصبح قشدية.
يضاف البيض، بمعدل بيضة واحدة كل مرة،ومن ثم مزيج الشوكولا والقهوة السريعة الذوبان.
تضاف الكريما الحامضة، ومن ثم الدقيق، والباكينغ باودر، والباكينغ صودا، والقرفة.
يسكب هذا الخليط في قالب الجاتوه ويخبز في فرن حرارته 350 درجة فهرنهايت لمدة 40 إلى 45 دقيقة.
يغرز عود أسنان خشبي في الجاتوه للتحقق من نضوجه.
حين ينضج الجاتوه، يخرج من الفرن ويترك ليبرد تماماً، ثم يقلب من القالب.
تسكب فوقه صلصة الكاراميل بالشوكولا وتترك لتسيل على حوافه.
يزين الجاتوه بحبات الجوز المشطورة إلى نصفين
















الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
ريمي
المراقبه العامة
المراقبه العامة
avatar

عدد المساهمات : 955
نقاط التميز : 2275
التقييــــــــــم : 26
تاريخ التسجيل : 13/04/2011

مُساهمةموضوع: رد: عزومه من بنوته   الإثنين مايو 02, 2011 6:38 pm


وكمان حلويات
مصنوعة من الكريمة والفراولة












الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
ريمي
المراقبه العامة
المراقبه العامة
avatar

عدد المساهمات : 955
نقاط التميز : 2275
التقييــــــــــم : 26
تاريخ التسجيل : 13/04/2011

مُساهمةموضوع: رد: عزومه من بنوته   الإثنين مايو 02, 2011 6:42 pm


ودي شوية جاتوهات وحلويات
للبنوتات العربيات هنا في المنتدى







































الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
ريمي
المراقبه العامة
المراقبه العامة
avatar

عدد المساهمات : 955
نقاط التميز : 2275
التقييــــــــــم : 26
تاريخ التسجيل : 13/04/2011

مُساهمةموضوع: رد: عزومه من بنوته   الإثنين مايو 02, 2011 6:45 pm


ويارب تكون العزومة عجبتكم
وبالهنا والشفا للجميع
وطبعا احب ادعو بعدي حبيبة قلبي بسمتي
علشان تعزمني مرة
على حاجة من صنع ايديها
ههههههههه
منتظرينك بسمتي








الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
اسراءو
بنوتــــــــة مشاركة
بنوتــــــــة مشاركة


عدد المساهمات : 76
نقاط التميز : 111
التقييــــــــــم : 5
تاريخ التسجيل : 30/04/2011

مُساهمةموضوع: رد: عزومه من بنوته   الثلاثاء مايو 03, 2011 10:01 am

ممممممممم ايه الاكل الجاااامد ده

واحلى حاااجه الملوخيه طبعا

بموت فيها طبااخه مميزة

تقبلى تقيمى على اجمل اكل



ميرسي حبيبتي على كلامك الجميل
واشكرك كتير على التقييم
وبالهنا والشفا الاكل كله مش الملوخية بس
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
اسراءو
بنوتــــــــة مشاركة
بنوتــــــــة مشاركة


عدد المساهمات : 76
نقاط التميز : 111
التقييــــــــــم : 5
تاريخ التسجيل : 30/04/2011

مُساهمةموضوع: رد: عزومه من بنوته   الثلاثاء مايو 03, 2011 10:02 am

باااااانتظار بسمه يلا عاوزة اشوف طبيخك
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
SuMoRa
المديرة العامة
المديرة العامة
avatar

http://www.llssll.com/vb/awards/42.gif
عدد المساهمات : 525
نقاط التميز : 1196
التقييــــــــــم : 9
تاريخ التسجيل : 12/04/2011
العمر : 33
الموقع : http://banota3rabia.alamuntada.com/

مُساهمةموضوع: رد: عزومه من بنوته   الثلاثاء مايو 03, 2011 4:20 pm

الله الله يالميس
ايه الاكل ده
بموت فالمنبار والملوخيه
ولسان العصفور باللحم

تجنني

ِسمعت من العصفورة انك فعلا شطورة فالطبخ وخاصه الممبار

تسلم الايادي


واحلي تقييم لعيونك Surprised




الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://banota3rabia.alamuntada.com
ريمي
المراقبه العامة
المراقبه العامة
avatar

عدد المساهمات : 955
نقاط التميز : 2275
التقييــــــــــم : 26
تاريخ التسجيل : 13/04/2011

مُساهمةموضوع: رد: عزومه من بنوته   الثلاثاء مايو 03, 2011 5:15 pm

SuMoRa كتب:
الله الله يالميس
ايه الاكل ده
بموت فالمنبار والملوخيه
ولسان العصفور باللحم

تجنني

ِسمعت من العصفورة انك فعلا شطورة فالطبخ وخاصه الممبار

تسلم الايادي


واحلي تقييم لعيونك Surprised


بالهنا والشفا سمورة
الممبار والملوخية ولسان العصفور
ولو حابة اعملهم وأجيبهم لغاية البيت
عيوني لكي

طبعا العصفورة اللي حكتلك عني هتلاقيها
العصفورة اللي بتيجي تاكل ممبار
هههههههههههههه
احلى عصفورة
تتفضل تيجي وانا اعملها
نورتي حبيبتي
ومنتظرين العصفورة علشان نشوف هتعزمنا على ايه








الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
 
عزومه من بنوته
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
بنوتــــــــــه عربيــــــــة :: منتدي اطباقنا الحلوة :: اطبـــــــــــاق رئيسية-
انتقل الى: